Biografie

Petra bouman

Venray 1 Juli 1959

2004 / Heden

Diverse Masterclasses: Jeroen Bechtold (NL), Netty Janssens (NL), Mieke Everaet (B), Helen Schell (GB), Sasha Wardell (GB), Anima Roos(B), Henk Wolvers (NL), Luca Tripaldi (It), Guy van Leemput (B).

2001 / 2004
3-jarige opleiding tot Keramist, Syntra-west – Brugge (B).

1977
Opleiding MTS-Vakschool voor Goud en Zilversmeden – Schoonhoven.

CV Petra

Sinds mijn opleiding aan de Vakschool voor Goud en Zilversmeden in Schoonhoven, loopt ”het werken met klei” als een rode draad door mijn leven.

Tijdens de keramiekopleiding in Brugge heb ik voor het eerst kennis gemaakt met porselein. Het ambachtelijk werken en de technische aspecten van porselein spreken mij erg aan.

Porselein is een materie die zeer weerbarstig is en graag deformeert tijdens het stookproces. Een gedeelte van mijn afstudeerproject heb ik gebruikt om te experimenteren met gietporselein. Soms was het stukje deformatie juist een toevoeging aan het oorspronkelijk ontwerp.

Sinds 2004 werk ik alleen nog met porselein en maak unica van gietporselein en hand opbouw.

Werken gemaakt van gietporselein kenmerken zich door eenvoudige vormgeving, vaak wit van kleur en soms met kleine details of perforaties.

Na de hoogste stook is de prachtige transparantie zichtbaar die zo eigen is aan porselein.

Een zijdezachte afwerking zorgt voor een mooie balans tussen de hardheid van het materiaal en de aaibaarheid van de buitenkant.

Werken gemaakt met handopbouw (zowel staande als wandobjecten) zijn zowel in wit als in kleur en opgebouwd uit staafjes of papierdunne plaatjes. De kracht van de herhaling zorgt hierbij voor een bijzonder resultaat.

Dit arbeidsintensieve traject /proces geeft naast energie, ook veel nieuwe inspiratie.

Neem contact op

Heeft u vragen of opmerkingen, laat een bericht achter zodat ik contact met u op kan nemen.

15 + 2 =